24 Ocak 2016 Pazar

Tuz, Limon, Ayva

Ayva mevsimindeyken bir tavsiyem olsa…

Ayvayı taşa vurup yemek var mı bilmiyorum şimdilerde, ben hiç rastlamadım;ama az rastlanan bir tüketim şeklini mevsimi geçmeden önermek isterim.

İçini temizledikten sonra ayva dilimlenip,  tabağa dizilerek üzerine tuz serpilip, limon sıkılacak. Farklı ve beğenileceği mutlak bir sunum bu.

Fotoğrafladım da böyle bir ayva tabağını. Hem de benim bunca sene sakladığım, çok sevdiğim, ilkokuldayken annemin benim için kenarını tığla çevirdiği, bir köşesine mavi çiçek işlediği ilkokul peçetemin  üzerinde ayva tabağı. 

Peçetenin beyaz patiskası, elbette seneler içinde biraz sarardı hatta pembeleşti. Yine de aynı güzelliğiyle duruyor ama :)
(Her hakkı saklıdır)

Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci), 24.01.2016, 22:15
Acemi.demirci@yahoo.com.tr; @AcemiDemirci

Paylaş :

4 yorum:

  1. Benim de kenarı çevrilmiş çocukluğumun peçeteleri var. Beni çok eskilere götürdünüz. Sevgiyle kalın...
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki ben de kenarı çevrili, çocukluğunuzun o peçetesinin resmini görürüm. Böyle yayınlar, neleri hatırlamaya ve hatırlatmamıza sebep oluyor. Güzel şeyler bunlar. Çok sevgilerimle Fincan Teyze :)

      Sil
  2. süper olur bu üçlü :) canım çekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültür içeren adını çok beğendiğim blog gelmiş. Ne mutluluk. Hoş geldiniz.

      Sil

İzleyiciler

En çok Okunanlar

Arsiv

Follow by Email

Toplam da

Copyright © Acemidemirci