4 Haziran 2016 Cumartesi

Mecburen hıngal vakti


Geçici bir göz rahatsızlığı sizi buhardan, ateşten uzak tutarsa ve zaten ışıktan uzak kalmalıysanız, o zaman mecburiyetler güzel sonuçlar veriyor. 



Taam ile Uygur yemeklerinden mor mantarı tanımak bir de oraya özel, pide değil, hamurlu dolma gibi etli ekmeği öğrenmenin yanında bu kez de hıngalı öğrendik. 


Hınkal yemiştik de Azerbaycan'da, Gürcistan'da; hıngal biraz farklı. Görüntüsü elbette. Ve daha cüssesiz olsa da işçiliği çoktu.



Gubate de bir tür hamur işi. İçi patatesli. Ekmekler de yöresel. Hıngal, gubate ve sepetteki açmamsı ekmekleri yapan hanımlar, Kayseri’dendi…

(Her hakkı saklıdır)
 
Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci), 04.06.2016, 22:22
@AcemiDemirci

Paylaş :

13 yorum:

  1. Ama ama hasta hasta yaramazlık peşindesin bak sen .....
    Şaka bir yana hıngal bilmiyordum yine ; ama gubate bir tv programında izlemiştim . Tarifi de not almıştım .Ama bir kısmet olamadı ...
    Afiyetle ve sağlıkla canım

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. :))))) Açlık... Yemek olmayınca :)))) Burası Survivor adası da değil ki hindistan cevizi toplayalım, yöresel yemekler serisi yapmaya karar verdik :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en şahanesinden olsun keyfiniz ve ağız tadınız o zaman

      Sil
  4. Öncelikle geçmiş olsun. Hingal ve Gubate Çerkes yemeği olduğunu biliyorum. Babaannem çok yapardı. Yöresel olarak adının değiştiğini biliyorum. Hingal'a, Hingel ve Haluj dendiğini de gördüm. Hingal, Gubate'nin yanında aklıma gelen velibah,şipsi gibi birçok güzel yemek de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim, rastladığım Çerkez yemeklerinin hepsi de çok güzel zaten. Ve zahmetli. Tavuğuna kadar. Çok lezzetliydi. Emek isteyen yemekti. Bir de pişirmesi çok kıvamlı. Hamur olmamış. Suyun sıcaklığı ve pişme süresinde uz olmak gerek galiba.

      Selamlar :)

      Sil
  5. Geçmiş olsun, umarım kısa zamanda şifa bulursunuz. Gürcistan'da yediğimiz "haçapuri" adındaki hamur işi de çok hoşumuza gitmişti. Hıngal'ı duymadım ancak güzel görünüyor. Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Haçaburiyi yapmasını öğrenmiştim. Birkaç kez yapmıştım. Bizim bazlmanın içi peynirli olanı :)

      Selamlar :)

      Sil
  6. "Mecburiyetten" yeni yemekler tanımak, yeni yemekler diyarına "hayalen" yelken açmak, insanın dağarcığına yeni bilgiler katıyor, midesine şenlik yaptırıyor sanırım. Her olumsuzluğun böyle olumlu bir yanı da var. Ah bu hamur işlerinin kalorileri de olmasa. Sanırım soğuk yöreler vücuda enerji sağlamak için hamur işlerine ağırlık veriyorlar. İkinci karedeki fotoğraf adeta insanı sofraya davet ediyor. Önce gözler doyuyor.
    Sağlıklı-güzel günlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Hamur işinden kaçarım, pek de yapmam. Lezzetleri ile ters orantılı çünkü etkielri :))

      Görünüm harrika. Yoksa yemek içmek konularında paylaşımım kolay kolay olmuyor hiçbir yerde. Ama yöresel yemek olunca bakışım, yemekten de öte kültür olduğundan paylaşıyorum.

      Çok sevgiler size :)

      Sil
  7. Hıngal bizim psihalive mantımıza benziyormuş görüntü olarak. Gubate zaten çerkes kahvaltılarının baş tacıdır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çerkez yemekleri yeriydi zaten. Kayserili Çerkez hanımların elinden yedik :)

      Sil

İzleyiciler

En çok Okunanlar

Arsiv

Follow by Email

Toplam da

Copyright © Acemidemirci