8 Ocak 2017 Pazar

Kestanesinden fırından yükselen kokulara karlı kış keyfi

Momentos’da  rastlamıştım çıtır atıştırmalık olarak tesadüfen.

Pek çok böreğe göre çok daha kolay ve sadeydi.

Diyelim ki pazılı börek için  uğraştığım kadar asla uğraşmayacaktım. Pazı yapraklarının tuzlu suda arındırılıp yıkanması, damarlarının kesilmesi, peynirinin rendelenmesi, diğer eklenecekler, harcının hazırlaması derken uzun işti aslında börek.

Gerçi kalori değerinden  dolayı sıkça yapmadığım bir şey olsa da hepimiz hele de böylesi kış günlerinde mutlaka yapıyoruz dışarıya çıkamadığımız anlarda. Kendimizi şımartıp keyif yapıyoruz kanepelerde, koltuklarda televizyon karsısında ya da mutfak masası başında.

Unutmadan yapmak istedim.

Hafif ve çok lezzetliydi. Çiğ böreğin pigme boyu sanki. Ve fırında pişmişi gibi.  

Bir dahakine bu böreği kendimce geliştireceğim. İlki denemeydi. İkincisinde üzerine susam da ekeceğim. Susamın çok yakışacağına eminim.
(Her hakkı saklıdır)


Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci), 08.01.2016, 19:27

Acemi.demirci@yahoo.com.tr; @AcemiDemirci
Paylaş :

38 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. :)) Lezzeti de görüntüsünü aratmıyor :)

      Sil
  2. Güzel görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay. Tek olimpiyatlarda halter yarışlarına hazırlanıyor gibi hissediyor insan kendini bardakla yuvarlak yuvarlak iki kat yufkayı keserken.

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. İlk denemeye göre gayet başarılı :)

    YanıtlaSil
  4. Mmmmmmmmmmmmmmmmm... Çok güzel görünüyor. Canım çekti vaalla..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel görünüyorlar gerçekten :)

      Sil
  5. Hımm kokusu burnuma geldi.Afiyet olsun,arada kendimizi şımartmak iyidir.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur. Birde bu saatte görmesem iyiydi :)) Sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  7. Öyle bir gün oldu işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeytan diyor ki git mis gibi görünen börekten bir adet çal:)

      Sil
    2. Hep mi aynı şeyi düşündürtür üstü kızarmış börekler? :))))

      Sil
  8. Yine karnım acıktı şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börek resimlerinin düşündürttükleri, değil mi? Görünce fırından sızan koku akla geliyor ilk, insan acıkmış hissediyor.

      :)

      Sil
  9. Müthiş gözüküyor, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. şimdi bu pazılı börek mi kestaneli börek mi ben anlamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))


      Bu Momentos'da tarifini gördüğüm harcı kıyma ve rendelenmiş patatesten oluşan bir böreğimsi. Tam olarak börek bile denmemiş o blogda. Atıştırmalık denmiş ki bu ad gayet iyi yakışıyor. .
      Eğer tarif üzere yapmasaydım tam da mevsimiyken hep yaptığım gibi pazılı yapardım. Pazılı böreğin içine de mutlaka tulum peyniri ile karışık beyaz peynir eklerim. Ancak bu pazılı değil. Pazılı zaten bildiğiniz tepsi öreği. Dilim dilim kesilip yenilenden.

      Sil
    2. hmm açıklama için çok teşekkürler :)

      Sil
  11. Gelsin börekler, ardından kilolar, ay simitlerim pörtlediler:DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börek değil de blog kilo yapıyor. Oturgan yaptı blog. Böreği filan çok az yapıyorum, malum nedenle :)))

      Simitler yandı mı? Kızlar okuldan gelince sigara böreğine mi kaldılar bu durumda?

      Ev kazaları. Oluyor arada :))))

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. "Hokus pokus" desen... Belki :)))))))

      Sil
  13. Ne güzel Ayşei kardeşim. Ben Momentos'a gidip tarifi bir alayım. Elif gibi benim de canım istedi. Ben çiğ börek yapıyorum ama değişik tatlar da arıyorum.
    Elinize sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir gibi çiğ börektir sizin elinizden çıkan. Çok selamlar :)

      Sil
  14. kim kaloriye bakar.. börek olurda yenmez mi :D görüntü müthiş bi de tadına baksaydım iyiydi :)

    Kalemin dert görmesin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Keşke hokus pokusla canlansalar :)))

      Sil
  15. Çok güzel görünüyor. afiyet olsun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. pazı böreği duymadım ama güzeldir tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanak yerine pazı. Ben harcı kendi yorumumla hazırlıyorum. Birkaç çeşit peynir. Tulum olacak biri. Gibi :))

      Ispanak da pazı da piştikten sonra çabuk tüketilmeliymiş ama :)

      Sil
  17. Pazıyı çok severim Karadeniz'li olduğumuz için sanırım, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim,yarı Karadenizli yanım var, biliyorsun değil mi? :)

      Sil

İzleyiciler

En çok Okunanlar

Arsiv

Follow by Email

Toplam da

Copyright © Acemidemirci