25 Ağustos 2018 Cumartesi

Bir önceki yazının devamı :)


 5. 

Ot, her yerde bitiyor. Her dağda, dere kenarında, taşların arasında. Her bahçede ot var, cins cins.

İnsanlar çiğneyip geçtikleri otlara ot muamelesi yaparken o otlar diyelim ki Ege ya da Alaçatı ile anılınca  nedense sihirli değnek değmişe dönüyor. Oysa ot zengini olan yer gerçekte Ege değil doğu bölgelerimiz. Işgını, Muş’ta  jağ otu, çiriş ile mesela Iğdır’da çoban kirpiği, kuşkonmaz ile oralar öyle zengin ki.

İnsanlar burunlarının dibindekileri görmezken burunları doğrultusunda gidip tam ters yönde biten ve kıymeti herkesçe bilinen duyuyor, abartarak görüyor; ama kendi otlarının değeri hakkında tanıtımda bulunmuyorlar. Oysa üretseler de o nefis ve çok şifalı jağ otu salamurasının unlu, yumurtalı bulamaca bulanıp  kızartmasından herkes tatsa…

Bu çalışmam, OT KÖRLÜĞÜ, işte bu yüzden yazdığım bir yazı. Herkes  bastığı ota önce bir baksın sonra adeta yağmalarcasına Ege otlarına hücum edip ot festivallerine koşacağına kendi ot festivalleri için kolları sıvasalar  ne çok şey kazanacağız…


Blogumda resimleriyle yer alan hali:

Paylaş :

4 yorum:

  1. Çiriş otunu ilk kez duydum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nefis. Ve tümden şifalı imiş. Kötü hastalık için.

      Bulunmuyor buralarda kolayca. Ama Erzincan'da, Ağrı'da, Muş'ta mesela hep var :)

      Sil
  2. kızmışsın sen bayramdaaaa :)

    YanıtlaSil

İzleyiciler

En çok Okunanlar

Arsiv

Follow by Email

Toplam da

Copyright © Acemidemirci