19 Nisan 2019 Cuma

Buluttan sandalda yüzen dolunay


Gün, kandil.

Gece, dolunay.

Ay, buluttan sandalında, şehrin en yüksek kulelerinden biri üzerinde yüzerken.

Az önce çektiğim bu kare, fotoğraf gruplarım ve blogumda
(Her hakkı saklıdır)

Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci)

19.04.2019

Paylaş :

Mutlu Kandiller



Duaların kabul olduğu bir kandil dilerken


Nice mutlu kandil günlerine erişmek dileği ile de…


(Her hakkı saklıdır)

Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci),
19.04.2019

Paylaş :

18 Nisan 2019 Perşembe

Çiçek rengi, kelebek kanadı rengi, boncuk rengi


Renkli çiçekler üzerinde değil, 
bir kızın renkli bilekliklerle süslü kolundaki kelebek.

‎13 ‎Temmuz ‎2017 ‎Perşembe tarihinde,
Çeşme pazarında çektiğim bu karem, 
birdwatching & ………   diye başlayan 
fotoğraf grubum ve blogumda.
(Her hakkı saklıdır)

Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci)
18.04.2019


Paylaş :

Bakır tınılı çarşılar


Zanaatın teri,
 zanaatçının emeği,
 ateşinin alazı,
 bakırın sesi,
 kalayın kokusu…

02.04.2019 tarihinde, otele çok yakın Kapalıçarşı, Malatya’da çektiğim bu karem, fotoğraf gruplarım ve blogumda.

(Her hakkı saklıdır)
Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci), 18.04.2019

Paylaş :

15 Nisan 2019 Pazartesi


“Aşındıran Rüzgâr, Dövücü Dalgalar gibi Yıllar”  adlı çalışmama;


linkinden ulaşılabilir.

Okuyacak olanlara keyifli anlar dilerim.
(Her hakkı saklıdır)

Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci)
15.04.2018

Paylaş :

14 Nisan 2019 Pazar

Yemek kültürümüzde etli, ezmeli, acılı ve tatlılı sofraların durağı; Malatya, Elazığ

Malatya kağıt kebabı.


Kağıt, tepsi ile yemek arasında. 
 Kadayıf.

Üzerine süt içiliyormuş.
Bz, vitamini gitmesin diye ya yeşillikleri iri doğrarız




hatta elimiz ile böleriz,




Oralarda incecik doğranıyr.




Görsel olarak çok güzel tabii. Lezzetleri zaten





belli görüntülerinden.




Kebağların yanında hep elde yapılma lavaşımsı,




yufkamsı ekmeğimsi katıklar var.



Elazığ'da, sıra gecesi değil Kürsü Başı eğlencesi varmış. Orada yöresel giysili sanatçılar çalıp söyleyerek müzik şöleni yaşatıyor izleyenlere.



 Eğlence de bedava.



Orada  bu etsiz çiğköfteler ikram ediliyor.




 Bahartları çok keskin.Sanırım lezzeti ondan.




Harput'ta akşam yemeğndeki bu kavata biber soslu kebap gerçekten müthişti. Değişikti. İs kokuyordu, odunsu.



Sanırım kırmızı biberleri odun ateşinde közlediler, etleri de odun ateşinde pişirdiler.




Bu tatlıyı Kapadokya'da yaparlar. Elazığ'da da gördüm.


Anadolu'nun yaygın bir tatlısı.


Yufka açılıp, oklavada iki uçtan  birbirine itilerek büzülür. Pişince üzerine şerbet ve ceviz dökülür.

Yapmasını bilmek demek, yapabilmek demek de değildir :)



 Bu restoranın altı tarihi ve restore edilmiş bir hamammış.



Gezerken 5.2lik deprem oldu. Ama sadece dışarıda hissedilmiş, tarihi gezintide hissedilmedi.



Yufka ekmek. Anadolu'nun yemeği. İç Anadolu'da da hala çok yaygın.



 Keban'da alabalık.


Ezme çok değişikti. Taze naneli.
Yemek, müthiş bir kültür doğu illerimizde.



(Her hakkı saklıdır)

Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci), 14.04.2019
Paylaş :

Çatıların, sakinliklerin canlısı


11 ‎Temmuz ‎2017 tarihinde, 

Çeşme’de çektiğim bu karem, 

kuş gözlem ve yaban hayat üzerine  bir grubumda

 ve blogumda.
(Her hakkı saklıdır)

Ayşei Yasemin YÜKSEL (Acemi Demirci), 

14.04.2019

Paylaş :

İzleyiciler

En çok Okunanlar

Arsiv

Follow by Email

Toplam da

Copyright © Acemidemirci